Λαγόμανδρα

Λαγόμανδρα

Είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες στη Σιθωνία. Ένα μέρος αληθινης φυσικης ομορφιας που βρίσκεται περίπου 7χμ βόρεια του Νέου Μαρμαρά και 13χμ νότια της Νικήτης. Η παραλία έχει μήκος πάνω από 1χμ και διαιρείται σε τρία μέρη από δύο μικρά ακρωτήρια.

Το νοτιότερο τμήμα είναι μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο. Κατά μήκος της ακτής εκεί, υπάρχει ένα μικρο πευκοδασος που προσφέρει σκιά και δροσιά στους επισκέπτες. Το μεσαίο τμήμα είναι η κύρια κολυμβητική περιοχή των πελατών δύο μεγάλων ξενοδοχείων που υπάρχουν εκεί. Τέλος, το βόρειο κομμάτι της ακτής είναι το μικρότερο και λιγότερο γνωστό στο κοινό.

Στα Λαγόμανδρα το νερό είναι θαυμάσιο και καθαρό ενώ ο βυθός είναι αμμωδης. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη από τον κύριο δρόμο της Σιθωνίας, υπάρχουν πολλές πινακίδες, δεν πρόκειται να χάσετε το μέρος. Η περιοχή διαθέτει σημαντική τουριστική υποδομή, υπάρχουν επιλογές διαμονής τόσο σε ξενοδοχεία όσο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, ακόμη και σουπερμάρκετ.

Στο μεσαίο από τα δύο ακρωτήρια ανάμεσα σε ελιές και θάμνους θα βρείτε τα υπολείμματα ενός αρχαίου οικισμού. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του οικισμού καθώς το μέρος φαίνεται παρατημένο από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Lagomandra is on the west side of Sithonia peninsula in between Nikiti and Neos Marmaras, just after Elia beach if you are coming from Nikiti and just after Tripotamos if you are coming from Neos Marmaras. There is a sign indicating the way to the beach on both directions of the road.

Alternatively, if you are coming from Nikiti, you may get the old beach road by turning right at the signs of hotel Athena Palace. This road will eventually lead you to Lagomandra after passing the whole length of Elia beach. It is a nice route among pine and olive trees with generous sea-blue intervals.

Magda House Λαγόμανδρα

Σε απόσταση 110 χλμ από την Θεσσαλονίκη και μόλις 5 χλμ από κοσμοπολίτικο παραθεριστικό θέρετρο του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικης, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας (Λαγόμανδρα) και μόλις 30 μέτρα από την θάλασσα σε έναν όμορφο κήπο θα βρείτε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια MAGDA HOUSE.

Νάκης – Λαγόμανδρα

Σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στην παραλία Λαγόμανδρα της Χαλκιδικής, κοντά στο Νέο Μαρμαρά, βρίσκεται το οικογενειακό συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων Νάκης, 50 μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

Παρά θιν’ άλος – Νέος Μαρμαράς

Στα αρχαία Ελληνικά «Παρά θιν’ άλος» σημαίνει «δίπλα στη θάλασσα» κάτι που είναι απολύτως αληθές για αυτή την όμορφη βίλα που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από το Νέο Μαρμαρά . Ένα μικρό πευκοδάσος απομονώνει το σπίτι από τον υπόλοιπο κόσμο σε ένα ήσυχο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Tags: ,

See also