Καλαμίτσι – Νότια Σιθωνία

Καλαμίτσι – Νότια Σιθωνία

Πηγαίνοντας νότια από τη Συκιά στην ανατολική μεριά της Σιθωνίας, θα παρατηρήσετε μία αλλαγή στη μορφολογία του τοπίου. Το μέρος γίνεται πιο άγριο, με λιγότερα δέντρα και απότομα βράχια κατά μήκος της ακτογραμμής. Έτσι, μάλλον απροσδόκητα, θα βρείτε μία τελευταία μεγάλη παραλία στην περιοχή, το Καλαμίτσι.

Στην πραγματικότητα το Καλαμίτσι δεν είναι μόνο μία παραλία. Υπάρχει ένας μικρός οικισμός εκεί, που αποτελείται κυρίως από ενοικιαζόμενα καταλύματα και ξενοδοχεία. Υπάρχουν ακόμη εστιατόρια, μπαρ και άλλα καταστήματα. Επίσης υπάρχει ένα οργανωμένο κάμπινγκ στη μία άκρη της μεγάλης παραλίας. Άρα μπορείτε να μείνετε εκεί και όχι μόνο να κολυμπήσετε.

Το Καλαμίτσι είναι ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς. Τα βράχια και η χαμηλή βλάστηση είναι κυρίαρχο στοιχείο του τοπίου. Η θάλασσα είναι γαλαζοπράσινη και η αμμώδης παραλία περιτριγυρίζεται από άσπρα βράχια. Το φυσικό περιβάλλον θυμίζει αυτό των νησιών του Αιγαίου παραμένοντας όμως μοναδικό.

.

Το Καλαμίτσι είναι ένας μεγάλος κόλπος που στην ουσία απαρτίζεται από τρεις μικρότερους κολπίσκους. Κατά μήκος του νοτιότερου κόλπου υπάρχει ένα πολύ γνωστό κάμπινγκ. Στον μεσαίο κόλπο υπάρχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα. Ο βόρειος κόλπος είναι απομονωμένος από τους υπόλοιπους. Αποκαλείται κόλπος των γυμνιστών, αντικατοπτρίζοντας την παράδοση του μέρους.

Η παραλία έχει εύκολη πρόσβαση από το δρόμο είτε έρχεστε από την Τορώνη, είτε από τη Συκιά. Υπάρχουν πινακίδες και από τις δύο κατευθύνσεις.

Οι συντεταγμένες του GPS είναι: N39°59’26.77″ E23°59’26.11″

Apologies, but no results were found.

Tags: , ,

See also