Άμπελος (Mamba Beach) – Συκιά

Άμπελος (Mamba Beach) – Συκιά

Η Άμπελος είναι ένας στενός κόλπος στη νότια Σιθωνία που μοιάζει πολύ με φιόρδ, ένα τοπίο που θυμίζει πραγματικά βόρεια Ευρώπη. Η ακτογραμμή χαρακτηρίζεται από τους απότομους βράχους, την χαμηλή βλάστηση και τον αέναο ήχο των κυμάτων που ξεσπούν πάνω στην βραχώδη ακτή. Αυτό το σκληρό και μοναχικό τοπίο διακόπτεται ευχάριστα από την όμορφη μικρή παραλία στη βάση του κόλπου της Αμπέλου.

Ένας φιδωτός χωματόδρομος μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων οδηγεί στην παραλία. Θα πρέπει να προσέξετε την οδήγηση εκεί καθώς ο δρόμος είναι στενός και επικίνδυνος ιδιαίτερα αν δεν έχετε αυτοκίνητο 4Χ4.

Το νερό είναι σχετικά κρύο, ιδιαίτερα αν είστε συνηθισμένοι στο ζεστό νερό της βόρειας Σιθωνίας. Ωστόσο είναι πεντακάθαρο και αναζωογονητικό. Όταν το συνηθίσετε θα σας ηρεμήσει σαν υπέροχη χαλαρωτική μουσική.

Η Άμπελος είναι ένα καλά κρυμμένο μέρος. Η παραλία είναι μικρή, ιδιωτική. Είναι ένα μέρος για εραστές, όχι για οικογένειες. Παλαιότερα υπήρχε ένα beach bar στην παραλία αλλά τώρα είναι κλειστό. Ίσως ανοίξει το επόμενο καλοκαίρι αλλά στο κάτω κάτω ποιος νοιάζεται?

Tags: , ,

See also