Λιβροχιό – Άγιος Νικόλαος

Λιβροχιό – Άγιος Νικόλαος

Αυτή είναι για μία ασυνήθιστα μεγάλη παραλία για τα δεδομένα της Σιθωνίας, που βρίσκεται λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο ακριβώς πριν τον Όρμο της Παναγίας και τη Βουρβουρού.

Το πλάτος της ακτής είναι φαρδύ και υπάρχει παντού άμμος χωρίς σχεδόν καθόλου βότσαλα. Ο βυθός είναι επίσης αμμουδερός και τα νερά είναι καθαρά και αναζωογονητικά. Μια που η παραλία δεν βρίσκεται μέσα σε κάποιο κολπίσκο, το νερό ίσως είναι λίγο πιο κρύο από τις άλλες παραλίες της Σιθωνίας. Η θάλασσα έχει ένα καταπληκτικό γαλαζοπράσινο χρώμα που είναι βέβαια τυπικό για τις θάλασσες της Σιθωνίας. Ωστόσο, είναι τόσο όμορφη και χαλαρωτική η αίσθηση του νερού που πάντα σου φαίνεται κάτι καινούριο, κάτι μοναδικό.

Στο βόρειο τμήμα της ακτής υπάρχει ένα μικρό ακρωτήρι όπου βρίσκονται τα ερείπια ενός παλιού βυζαντινού πύργου. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι στο σημείο αυτό βρισκόταν η αρχαία πόλη της Σίγγου που αναφέρει ο Ηρόδοτος. Αργότερα, κατά το μεσαίωνα, φαίνεται να υπήρχε στο σημείο ένα μοναστήρι καθώς και ο πύργος τα ερείπια του οποίου σώζονται ως σήμερα. Το πιο πιθανό είναι να υπήρχε και ένα μικρό χωριό στην παραλία. Κάποια στιγμή τον 15ο αιώνα, οι κάτοικοι του χωριού, πιθανώς από τον φόβο επιδρομών, μετακινήθηκαν στην ενδοχώρα και ίδρυσαν το χωριού του Αγίου Νικολάου.

Η περιοχή διαθέτει πολλές επιλογές διαμονής οι περισσότερες των οποίων βρίσκονται μερικά μέτρα από την παραλία. Ο Άγιος Νικόλαος είναι μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά ενώ αμέσως μετά την παραλία βρίσκεται ο Όρμος της Παναγίας από όπου μπορείτε να πάρετε το καραβάκι που κάνει τον περίπλου του Αγίου Όρους.

Η Τρανή Αμμούδα είναι μία μεγάλη παραλία που μεταδίδει στον επισκέπτη ένα αίσθημα ελευθερίας και χαλάρωσης του μυαλού, ένα αίσθημα ονείρων που γίνονται πραγματικότητα. Επισκεφτείτε την παραλία ένα πρωινό στις αρχές του καλοκαιριού που δεν έχει πολύ κόσμο. Περπατήστε κατά μήκος των κυμάτων, ανεβείτε στα ερείπια του παλιού πύργου και αφήστε τον αέρα να σας χτυπήσει στο πρόσωπο. Νιώστε την αύρα και την ενέργεια που αναδίδει το αρχαίο ακρωτήρι. Αν έχετε ανοιχτά ζητήματα να σας ανησυχούν, το μέρος θα σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις.

Barbagiannis House

Ο ξενώνας Barbagiannis House βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα και ανάμεσα στο λιμάνι του Όρμου Παναγίας(100μ) και στην παραλία Τρανή Αμμούδα – Λιβροχιό(100μ).
Αποτελείται από 8 δωμάτια των δύο ατόμων και ένα διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 άτομα. Κάθε δωμάτιο παρέχει διπλό κρεβάτι, κουζινάκι, τηλεόραση, κλιματισμό, πιστολάκι, τουαλέτα με ντουζ και μπαλκόνι με υπέροχη θεά στη θάλασσα. Το διαμέρισμα αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, ξεχωριστή κουζίνα, τουαλέτα με ντουζ, τηλεόραση και κλιματισμό, πιστολάκι μαλλιών και μεγάλη βεράντα με θεά στη θάλασσα.

Άννα Πούση – Λιβροχιό

Πρόκειται για ένα συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων όπου διατίθενται άνετα διαμερίσματα για τους επισκέπτες της υπέροχης παραλίας του Λιβροχιού στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Διαμερίσματα Όρμος – Λιβροχιό

This is a new built villa, quality offering apartments and studios suitable couples or families. The house is on a quiet location, five minutes walking distance from Livrochio beach, one of the longest and most beautiful beaches in Sithonia.

Tags: , ,

See also