Λιμανάκια – Πόρτο Καρράς

Λιμανάκια – Πόρτο Καρράς

Δεν πρόκειται για μία μοναδική παραλία αλλά για ένα σύνολο από κολπίσκους, μία δαντελωτή ακτογραμμή στα νότια του συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς. Με μήκος περίπου 9χμ και περισσότερους από 25 κολπίσκους, τα λεγόμενα λιμανάκια, η περιοχή είναι ένα μικρό θαύμα φυσικής ομορφιάς.

Το φυσικό τοπίο είναι χαρακτηριστικό της Σιθωνίας: αμμουδερές παραλίες με καταγάλανα νερά και έντονη βλάστηση που φθάνει πολύ κοντά στη θάλασσα.

Η περιοχή είναι τμήμα του κτήματος Καρρά και αποτελεί ιδιωτική έκταση βάση νόμου. Συνεπώς, η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους πελάτες των ξενοδοχείων Πόρτο Καρράς και ο χώρος είναι περιφραγμένος και φυλασσόμενος. Ωστόσο, αν διαθέτετε σκάφος , μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή από τη θάλασσα η οποία ως γνωστόν ανήκει μόνο στα ψάρια της. Από το σκάφος μπορείτε να βγείτε για λίγο και στην παραλία αν και υπάρχουν συχνές περιπολίες της υπηρεσίας ασφαλείας του Πόρτο Καρράς που εμποδίζουν τέτοιες ενέργειες.

Αν είστε πελάτης του ξενοδοχείου, τότε μπορείτε να απολαύσετε το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής με τα πόδια ή το ποδήλατό σας. Υπάρχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια κατά μήκος της ακτής. Ο χωματόδρομος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και η περιήγηση σας στην περιοχή θα σας άνετη και ευχάριστη. Αν θέλετε να κάνετε τη διαδρομή με ποδήλατα, τότε να έχετε ένα τύπου mountain ή trekking καθώς ο δρόμος είναι χωματόδρομος και σε ορισμένα σημεία έχει νεροφαγώματα.

Tags: ,

See also